De 7 eigenschappen van effectief leiderschap - Summerschool

14 - 16 juni 2023

Principes van effectiviteit

Er wordt vaak gevraagd of De 7 eigenschappen van effectief leiderschap nog steeds even relevant zijn als het moment waarop Stephen R. Covey ze schreef. Ons antwoord hierop is dat ze steeds relevanter worden, met alle veranderingen en afleidingen om ons heen hebben we ankerpunten nodig. De 7 eigenschappen zijn gebaseerd op principes van effectiviteit die van toepassing zullen blijven.

De 7 eigenschappen van effectief leiderschap

 1. 01
  Wees proactief

  Buitengewone resultaten behalen door consequent je reactie te kiezen en vanuit je cirkel van invloed energie te richten op wat voor jou belangrijk is.

 2. 02
  Begin met het eind in gedachten

  De ontwikkeling van een resultaat-gerichte mindset. Het bepalen van het kompas voor jouw leven in de verschillende rollen die je hebt.

 3. 03
  Belangrijke zaken eerst

  Je focus en energie richten op doelen die in lijn zijn met je kompas, in plaats van te reageren op urgente zaken van anderen. Je krijgt praktische handvaten hoe dit te doen in een wekelijkse cadans van plannen. 

 4. 04
  Denk win-win

  Effectiever samenwerken door relaties met hoog vertrouwen te bouwen. 

 5. 05
  Eerst begrijpen, dan begrepen worden

  Anderen beïnvloeden door het ontwikkelen van een duidelijk inzicht in hun behoeften en opvattingen en wederzijds begrip. 

 6. 06
  Creëer synergie

  Samen innovatieve oplossingen ontwikkelen die de diversiteit maximaal benutten. Het geheel is meer dan de som der delen. 

 7. 07
  Houd de zaag scherp

  De motivatie, energie en work-life balance verbeteren door tijd te maken voor jezelf en jouw duurzame inzetbaarheid.  

Onze belofte

Hoe ziet het programma er uit?

Wat kun je verwachten?

Deze drie-daagse workshop bestaat uit een avond en twee aaneengesloten dagen. We starten om 19.30 uur met een kennismaking en introductie van het programma. Alle eigenschappen komen in de dagen erna aan bod. Vooraf vul je een 360 graden assessment in. Dit geeft je inzicht in waar je nu staat en wat jouw sterke kanten zijn. Het helpt je ook je ontwikkelvraag nader te bepalen. In de workshop ga je verschillende werkvormen ervaren. Er is tijd voor interactie en reflectie. Je vertrekt met een actieplan waarin je 7 weken verder werkt om De 7 eigenschappen te integreren in jouw dagelijkse leven.

Deelnemersmaterialen:

 • Werkboek
 • 7 X 7 Contract
 • Oefenkaarten
 • Vaardigheidskaarten
 • Wekelijkse ‘Big Rocks’ Kaarten
 • Toegang tot de app: Living the 7 Habits
 • 360 graden assessment

Workshop: live of live online?

Indien de situatie het toestaat, zal deze workshop in Leerhotel Het Klooster in Amersfoort worden verzorgd. Dit mag je verwachten:

Dag 1
Een avondvullend programma onder het genot van een borrel en overnachting

Dag 2
Ontbijt, ochtendtussendoortje, uitgebreide lunch, middagsnack, diner met 2 drankjes naar keuze en overnachting

Dag 3
Ontbijt, ochtendtussendoortje, uitgebreide lunch en middagsnack

In de afgelopen maanden hebben we vanwege de Corona maatregelingen hard gewerkt om de workshop te transformeren naar live online. Eerdere sessies hebben al live online plaats gevonden. Dit zijn een paar reacties van enkele deelnemers:

"Ik had het boek al gelezen waardoor ik graag ook de training wilde volgen. Ik heb hier veel aan gehad, het is zeker een goede aanvulling! Ik vind de online workshop best prettig! Je bent heel gefocust en de extra tools zijn straks zeker de moeite waard."

"Ik heb veel handvatten gekregen om actief aan de slag te gaan en de beste versie van mijn leven te gaan inrichten en leven."

Met deze live online variant kunnen wij de garantie geven dat de workshop in alle gevallen doorgaat. Uiteraard hopen we je te kunnen verwelkomen op locatie in Leerhotel Het Klooster. Mocht dit door COVID-19 omstandigheden niet kunnen, dan vindt de workshop live online plaats. In dat geval krijg je ook toegang tot extra online on demand modules in ons leerportaal en plannen we een paar maanden na de workshop een follow-up webinar. Bovendien krijg je een verrassingspakket thuisgestuurd.